KOnčno BAjk RIDe 2018

No, pa smo le dočakali 3 dnevni Kobarid – KOnčno BAjk RIDe.

Petek, 4. 5. 2018

Ob 8ih zjutraj smo se pred novomeško Qlandijo zbrali – jutranja banda: organizator in agencija Nejc, Marč, Padalc, Piči Miki, Roža in Franček. Napokali smo se v Nejčev, 9 sedi, merđo kombi in krenili proti primorski. Na Lomu smo imeli kratek postanek za kofi, lulanje in gretje rok na zadnji šajbi… fajrštartr!!!

Hop, in že smo bili v Ajdoušni, kjer smo pobrali našega šatl šoferja Mičota in direkt pičili na razgledno točko Predmeja nad Ajdoušno. Ker je pihalo in tudi na dež se je pripravljalo, smo se na hitro spustili v dolino. Trailček kot šus!!! Na začetku nekaj kamnitih, tehničnih ovinkov, potem pa gasa v dolino in zaključek direkt na lokalni pump progi. Zraven pa pivnica Pelicon in hostel, kjer smo zaradi okvare kombija (menjava štarterja) morali trpeti celih 4 ure. Fajrštartr!!! Kot nalašč se je vmes nekajkrat ulilo, potem pa sonce na muč, da je skor teraso odtrgalo od naše razgaljenosti. Seveda smo si vmes popili tudi “kakšno” pivo.

Z od smeha vnetimi trebušnimi preponami, smo se po vseh štirih skobacali nazaj v kombi. Kdo je dal bicikle na streho … nimam pojma. Cilj je bil čim prej priti v naše apartmaje v Magozdu, ker pa nas je večino pobralo med vožnjo, je Nejc to izkoristil in nas zapeljal v klance nad Kanalom ob Soči … direkt na Lig. Aja, pa vmes smo še auspuh popravljali. Pri cerkvi smo se uštimali in vmes spraševali, ali nam je res tega treba … eh, če grejo vsi, grem tut jaz. Bam, čez stopnice in po blatnem, slide trailu v dolino. Odličen razgiban trail, na trenutke preblaten za počasno vožjo, ker si moral kdaj tudi s kakšno palico kolo spucat, ali ga celo snet, če si hotel priti v dolino. Za zaključek pa skozi kamnit tunel, skoraj direkt v Sočo.

Ta čas je pa tudi že drugi del expedicije prispel v Kanal ob Soči in smo se dobili v gostilni Pirih na pici. Ob debati, kako smo preživeli dan, smeha ni manjkalo. Po temi smo se odpravili v Magozd, kjer je še ostalo nekaj dobre volje za večerno debato in pivo.

Sobota, 5. 5. 2018

Zjutraj smo se ekipa 15ih bajkeric in bajkerjev počasi zbrala na terasi, pred našim ogromnim apartmajem. Ob zajtrku in kavi smo potrdili dnevni plan in pričeli s pripravo šatla in z ukrcavanjem. Dvignili smo se nad Drežniške ravne, kjer je bilo potrebno še malo brcanja, da smo se lahko spustili v dolino. Nekajkrat se je bilo potrebno ustavit zaradi čudovitih panoramskih razgledov.

Še enkrat smo se ustavili pred našimi apartmaji, za morebitni popravek opreme in pičili v dolino, mimo slapa Kozjeka v Kobarid, koder nas je že čakal šatl.

Šli smo čez italjansko mejo na Matajur. Na koncu ceste smo se pripravili in krenili na cca. 45 min rinjenja ali nošenja bicikla na vrh 1.642 m visokega Matajurja … grr#$%&?rrr… je bilo slišat iz marsikaterih ust. Ampak na vrhu je bilo vse pozabljeno. Malica, doping, fotosešn… in gasa v dolino. Huda in zanimiva 14 km dolga tura nam je vzela kar 2 uri, seveda s postanki, pobiranjem itd.

Vsi smo zdravi in veseli prispeli v dolino, v kraj Sorzento, od koder smo se, zaradi pozne ure in lakote, odpravili domov v Magozd. Seveda smo se morali mimogrede ustaviti še v Kobaridu, pri Polonki na craft pivu. Med tem, ko se je pripravljal žar za večerjo, so šli Padalc, Marko in Nejc z domačini še na eno furo iz Drežniških raven. V nadaljevanju … žar, pivo in cvetje…

Nedelja, 6. 5. 2018

Po končanem jutranjem ritualu smo se odpravili po trailu iz Magozda v Kobarid. Žal, nedolžen padec Blaža in poškodba zapestja, ki mu ni dovolila nadaljevanje.

Brez Blaža smo se odpeljali do Kanala ob Soči in opravili 3 spuste. Prvo smo se spustil z Liga, ki je bil očitno manj blaten kot v petek…,

…nato smo šli prek Soče in se spustili iz Avč, pa še enkrat na Lig. Nežnejši del ekipe je imel dovolj bajkanja in so se odpravili domov.

Nejc, Marč, Roža, Blaž, Padalc in Franček smo skočili še na planino Kuhinja in se povzpeli do italijanske vojaške kapele na Planici. Še zadnje priprave in spust. Prvo po skalah in kamenju, kasneje pa spust bremze!!! direkt do Magozda.

3 dnevni Kobarid je super uspel, vreme super, družba super, trejli super … VSE SUPER!!!

Ekipa: Maja B., Maja S., Urška, Beni, Matej, Marko, Matic, Blaž G., Blaž Z., Marč, Piči Miki, Padalc, Roža, Nejc in Franček.

Fakin’ Paše!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja