Cerkniško jezero

Družinska tura okoli Cerkniškega jezera

Dolenje jezero – Otok – Laze pri Gorenjem jezeru – Gorenje jezero – Goričice – Lipsenj – Žerovnica – Grahovo – Martinjak – Dolenje jezero

Razdalja 25 km, večina vožnje po ravnini z možnostjo prilagajanja poti.

Link na BikeMap:               https://www.bikemap.net/sl/route/3675948-cerknisko-jezero/

 

Štartali smo na velikem in urejenem parkirišču v Dolenjem jezeru. Tam te prijazno pričaka zaposleni iz Turistično informativnega centra Cerknica in ti, poleg raznih kart in prospektov, posreduje uporabna navodila za zanimivo kolesarjenje okoli jezera. Možnost je tudi izposoja gorskih koles, za stare in mlade.

TIC Cerknica: http://www.cerknica.si/obcinskevsebine/480

Pot nas je vodila čez jezero, mimo čebelarske učne poti, proti vasi Otok.

Skozi vas Otok in naprej proti Lazam, kjer lahko na Kmetiji T’Dolenj kupite izdelke iz domačega žganja ali sok in si ogledate kaščo staro skoraj 300 let. Na drevesu se pa najde tudi sršenje gnezdo.

Na Gornjem Jezeru smo se ustavite v gostilni Herblan na pijači, na kosilo pa smo se odpeljali še do Žerovnice v gostilno Pri Stani kjer nas je prijazno pozdravil “gazda” francoski buldog Ludvik.

Po kosilu pa smo nadaljevali pot skozi Grahovo, čez glavno cesto proti gozdu in naprej do Martinjaka. Tam smo se spustili nazaj do glavne ceste in približno po 500 m zavili levo na makadamsko pot, ki vodi preko polj proti cilju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja